סלטים טעימים שמתאימים לתקופת הקיץ, שראויים ליותר תשומת לב

מערכת שורש  כג סיוון, תשעט  6/26/2019

יש לא מעט סלטים, כדוגמת סלט טונה וגם אחרים, אשר ראויים ליותר תשומת לב מכפי שאנחנו רגילים להעניק
.......................

סלטים טעימים שמתאימים לתקופת הקיץ, שראויים ליותר תשומת לב
תמיד מומלץ להקפיד על תזונה בריאה. קיץ, חורף, סתיו או אביב – את התענוג שבאכילה שהעניק לנו בורא עולם אפשר לחבר אל הגשמי ואל הרוחני. בשומרנו על גוף בריא, אנו מהללים את נפלאות הבריאה ואת זיו השם. ולכבוד הקיץ, נבקש להזכיר את שפע הבריאות וההנאה שמסבים סלטים טעימים. ויש לא מעט סלטים, כדוגמת סלט טונה וגם אחרים, אשר ראויים ליותר תשומת לב מכפי שאנחנו רגילים להעניק. בערב שבת, בארוחת חג או יום חול וגם בקיץ, כאשר רוצים לפנק עם משהו טעים, בריא, קל להכנה ואפילו מרענן.

סלט טעים עם טונה, שאפשר להכין מאוד מהר
טונה הוא סוג של דג שהולך נהדר בקציצות, בכריכים טובים וגם בסלט. אפשר להכין סלט ירקות בהרבה מאוד צורות, להוסיף טונה ומיד מקבלים סלט טונה לתפארת. הוא טעים, הוא מזין, אפשר להכין אותו מהר מאוד וללא קושי. כל מה שצריך בשביל זה אלה קופסאות טונה לפי מספר הסועדים, ביצים קשות חתוכות, בצל סגול קצוץ, מלפפונים חמוצים חתוכים דק, גמבה קצוצה, מעט מיונז, מלח ופלפל. ניתן להוסיף מעט שמן זית, מיץ לימון וזה הכל. מערבבים היטב ומגישים. חשוב לציין שיש המון גרסאות של סלט טונה וכמעט כל שילוב של ירקות יוכל להתאים, עם חסה, כרוב, גזר קצוץ, גרעיני תירס מתוק ועוד.

סלט בורגול, מנה קיצית מובהקת
עבורנו, סלט בורגול נהדר הוא מנה קיצית מובהקת. לא קשה להכנה, קליל ועם זאת משביע. טעים וגם מאוד לא מכביד על תהליך העיכול. סלט בורגול, שיש המכנים אותו גם סלט טבולה, טוב למשפחה וגם לאירוח. יש המון גרסאות ומיד נמליץ על הגרסה הכי קלה שאנו מכירים. קודם כל, יש להשרות את הבורגול במים רותחים. מומלץ על חצי שעה או אפילו שעה של השריה ואחר כן מסננים. לבורגול מוסיפים עגבניות קצוצות, כוסברה ונענע, מיץ לימון, שן שום כתושה, פלפל ומלח. את כל המרכיבים מערבבים היטב וזה הכל. הסלט מוכן. אם רוצים סלט עם יותר "גוף" כלומר יותר משביע, אפשר להוסיף עדשים מבושלים. אפשרות אחרת, לסגנון קיצי ומתקתק – מוסיפים מעט פירות יבשים קצוצים או צימוקים.

סלט קליל על בסיס סלק
סלק בריא מאוד וגם טעים. אפשר להכין סלט על בסיס סלק מסלק טרי שאותו מבשלים במים עד שהוא מתרכך. ליותר עסוקים, אפשר לקנות סלק מוכן, ארוז בואקום. ואז, כל מה שצריך לעשות הוא לחתוך את הסלק לקוביות, כמו שהוא. לסלק החתוך נוסיף מעט סוכר ומעט מלח. שום כתוש, חומץ, לימון, פטרוזיליה חתוכה דק. מוכרת גם גרסה אחרת לסלט הסלק, עם תוספת של חמוציות ותערובת אגוזים (אגוזי מלך, פקאן, קשיו). כמו כן, אפשר להוסיף לסלט כזה גם קישואים מבושלים או קוביות של גבינה מלוחה.

סלט גזר בנוסח מרוקאי, לא חריף
גזר הוא אחד מירקות השורש הבריאים ביותר. ניתן להוסיף גזר מרוסק להמון סוגי סלטים אך הפעם אנו ממליצים על סלט שנותן את מירב הכבוד לגזר. זהו סלט בנוסח מרוקאי, הפעם בנוסח לא פיקנטי, שמתאים בתור מנה ראשונה או לצד עיקרית. בוחרים כמה גזרים יפים, מקלפים וחותכים לעיגולים יפים. בסיר עם מים ומלח מבשלים את הגזרים עד שהם מתרככים מעט, אך לא יותר מדי. לא צריך לבשל יותר מ-10 דקות, בדרך כלל. לגזר המוכן (המסונן) מוספים מיץ לימון, שמן זית, אריסה, מלח, שום קצוץ או כתוש ותיבול נוסף, לפי הטעם.